Ofertes de Feina i Beques Ofertes de Feina
Select Page
Dr. Martí Perarnau Llobet
Dr. Martí Perarnau Llobet

Premis de Física RSEF-BBVA 2024

El Alumni del ICFO Martí Perarnau Llobet recibe el premio BBVA Joven Investigador en Física Teórica

October 03, 2024

Els Premis de Física Reial Societat Espanyola de Física-Fundació BBVA reconeixen anualment des del 2008 la creativitat, l'esforç i l'assoliment en el camp de la física per tal de servir d'estímul els professionals que desenvolupen la tasca tant en la recerca com en els àmbits dels ensenyaments secundaris i universitaris, la innovació, la tecnologia i la divulgació.

El jurat ha anunciat recentment els guanyadors dels premis 2024, atorgant el premi Jove Investigador en Física Teòrica al Dr. Martí Perarnau Llobet, membre de l'Alumni Network de l'ICFO. El Dr. Pernarnau va realitzar els seus estudis de doctorat a l'ICFO al grup del Quantum Information Theory dirigit pel professor ICREA a ICFO Dr. Antonio Acín. Va defensar la seva tesi el 2016, i després va realitzar estudis postdoctorals a l'Institut Max Planck d'Òptica Quàntica a Garching (2016-2020) al grup de Teoria d'Ignacio Cirac. Posteriorment es va traslladar a la Universitat de Ginebra, on va fer investigacions fins al seu recent retorn a Barcelona per unir-se al grup de Quantum Information de la Universitat Autònoma de Barcelona com a investigador Ramon i Cajal.

Aquest premi va ser atorgat a Martí per les seves contribucions importants al camp de la informació quàntica, en particular de la termodinàmica quàntica i estocàstica. En aquest camp ha explorat les propietats termodinàmiques a escala nanomètrica de sistemes físics amb un gran impacte a les tecnologies quàntiques. Els seus treballs pioners obren nous camins per a l'optimització i la manipulació de sistemes quàntics oberts, el processament de la informació i la metrologia.

Moltes felicitats Martí!